2016-03-30
早排凍凍地特別想整碗拉麵嘆下 佢有好特別既味道WASABI就引左我去食啦 但去到見到辣味拉麵都吾少 所以嗜辣既我地嗌晒辣既麵特上辛辣味噌拉麵 $93辛辣味噌有得揀普通辣定激辛 我地揀左激辛試下 我覺得真係勁辣😣 食左一勺啲辣勁係舌頭兩旁竄動👅 即刻要飲野降火😅 但朋友食得到甘辣覺得好爽 特上既拉麵真係咩都有 木耳叉燒溏心蛋紫菜 溏心蛋係偏甜好流心既 我幾鐘意依隻甜味辛味蕃茄芝士拉麵 $88 相反蕃茄芝士麵就無溏心蛋($10)同紫菜(4塊$8) 但我大食加左料🙈 不過蕃茄芝士麵其實吾加料都得 因為芝士量好多😈 吾止面頭鋪既 下面一路食麵食到下面都有 但我肚餓得滯就無影到芝士拉絲既效果😂 豬腩肉半肥瘦好正 邪惡得泥又令人停吾到口😳 個湯底都重茄味 微辣 炙熱芝士豚肉 $16小食嗌左兩個肉 炙熱芝士其實幾大塊🙈 因為有兩塊豚肉 加上面既咸香芝士😍 豚肉好瘦所以吾會肥膩但我prefer既係燒到啲油脂出晒泥 甘先夠惹味😎 加埋偏厚既紫菜煙煙韌韌 幾好😏 韓式蒜蜜叉燒(豬肩肉) $23而另一個肉就淡淡蜜糖味 少少蒜香🙆 但整體味道稍淡 揀左豬肩肉係瘦啲既 鐘意瘦肉既人岩晒👍招財貓汽水 $15山梨桃
特上辛辣味噌拉麵 $93
炙熱芝士豚肉
韓式蒜蜜叉燒
山梨桃梳打 $19
最愛抹茶可樂 但今次想試下其他 桃味梳打真不錯 桃味幾出 招財貓打耳外表但味道較普通 一飲覺得糖水味😮 但飲落我覺得似波子汽水味姐 顏色係淡啡色因為係有啡糖元素既關係😊
PS 碗麵幾大碗下 所以依個價都接受到! 店內仲有充電提供 幾好喎