2018-05-07
知道觀塘亞太中心呢度有好多餐廳,但一直都未試過。呢日就約咗朋友上嚟食久違嘅放題呢日9點半先上去,上到10樓,燈火通明,好大間!我坐喺近門口位,拎飲品同落單都十分方便最後食到差唔多完場先肯走 雖然嚟得日式放題都係想食日本野,但我地兩個都鍾意泰國野,見到紙仔有得,就即刻叫咗幾樣~生蝦時間嚟得啱啱好,酸辣嘅味道令人胃口大開另外仲嗌咗個冬陰功,十分之足料!最開心嘅就係呢隻刺身船!旁邊有個乾冰小壼一路好靚而且刺身都不錯~嚟多張煙霧彌漫嘅刺身船,上菜嗰時真係眼前一亮!接下嚟嘅手卷滴滴色色,啱哂中場休息食放題我地除咗刺身外,最鍾意就係炸物。炸物係即叫即炸嘅,所以比較遲上,一棒上嚟就feel到佢既熱力!搞笑嘅係,我地啦咗榴槤炸彈同紫芋波波,但次次都分唔到邊個打邊個。朋友一咬就發現食錯咗榴槤嘅,好彩佢唔怕榴槤,唔係就大件事壽司都幾精緻~細細件好適合放題嘅食法~牛油大蝦真係好好食!呢度嘅員工都好友好,而且今次去上菜快又冇漏單,食物仲要熱辣辣,真係大滿喜
嚟多張煙霧彌漫嘅刺身船,上菜嗰時真係眼前一亮!
壽司都幾精緻~細細件好適合放題嘅食法~牛油大蝦真係好好食!