2021-09-19
每次諗唔到食咩就會去食日本嘢😂因為我哋都鍾意食日式料理,估唔到真係有間名字叫日本野,即試!呢度有齊我鍾意食嘅壽司同刺身,仲有勁多零食選擇,不失為開餐之選!而且定食價錢唔貴,平均都係百幾蚊,已經有埋沙律、飲品、仲有我最鍾意嘅溫泉蛋或者糖心蛋揀😍我自己揀咗大阪風吉列豬扒定食,估唔到原來咁大份😆菜絲沙律下原來係兩塊厚厚嘅吉列豬扒,分量超多,好彩老公幫手食😆!吉列豬扒啱啱炸起,新鮮滾熱辣,食落夠晒脆卜卜,內層豬肉亦夠肉汁,味道唔錯!糖心蛋亦很到位,creamy嘅蛋黃質感令人陶醉。老公就揀咗浦燒鰻魚定食,鰻魚都OK大塊,入口軟綿綿嘅鰻魚,配上略帶甜味嘅醬汁,絕對係開胃之選呀!佢就揀咗溫泉蛋同埋麵豉湯,睇住佢一下將個溫泉蛋絕入個口度,莫名有種暢快感😂仲有追加小食都不能錯過啊!叫咗厚燒鰻魚玉子、三文魚刺身和風柚子雞翼,刺身夠晒肥美可口、厚厚嘅玉子燒中間仲包住鰻魚,大滿足!柚子雞翼勁正,除咗夠大隻之外,柚子醬同蜜糖令到雞翼口感清新可口!📍日本野地址: 旺角西洋菜南街2A號銀城廣場9樓
📍日本野
地址: 旺角西洋菜南街2A號銀城廣場9樓