2010-07-09
一直好想去勝香園, 但因為地方格攝同自己懶既關係, 所以都的唔起心肝去. 難得有朋友咁岩都想一齊搵食, 終於慕名黎到一睹勝香園既魅力. o係搵路既途中咁岩又有一對男女睇住openrice 搵緊勝香園, 不過佢地行錯左路, 好彩我個frd 醒目搵到正確位置. 黎到時3點幾, 下午茶時間, 好彩有位唔駛等. 四圍都有風扇所以唔算太熱... 其實一早諗定食d咩, 不過都睇左睇個menu... 可能太忙, 我叫左好多聲都未有人幫我落單. 之後我叫左個茄牛通, 同frd share 份檸蜜脆脆, 再叫杯檸樂. 我個frd 就叫多份咖央多士...茄牛通: 紅當當夠晒茄, 一睇個樣就開胃, D 牛肉幾多, 幾腍幾鬆軟, 不過就冇乜味,, D蕃茄湯幾濃, 酸酸甜甜, 飲完個喉嚨唔會涸, 但如果新鮮蕃茄可以多D就好, 比起茄牛麵, D蕃茄肉真係少好多!! 檸蜜脆脆: 個醬幾正, 不過略甜. 個包真係真係好脆, 究竟點樣可以烘到咁脆, 整體好夾, 好味檸樂: 大熱天時透心涼 咖央脆脆: 我個FRD話有d似蓮容既味道, 幾好味.可能自己期望太大, 比想像中冇咁好味, 但的確係唔錯.. 雖然味道
檸樂: 大熱天時透心涼
咖央脆脆: 我個FRD話有d似蓮容既味道, 幾好味.
可能自己期望太大, 比想像中冇咁好味, 但的確係唔錯.. 雖然味道唔係咩驚為天人, 但o個份平實感, 更值得珍惜.