2020-12-02 1853 浏览
系机场返工,除咗去东涌食饭都冇咩选择,原来亚洲国际博览馆都有好味餐厅,以后lunch 又多一个聚脚点啦!餐厅好新净,啱啱装修完,以为新开无咩人知,点知星期五黎都几full 下!坐低点完餐,哥哥就问要唔要加配餐汤,星期五当然要食丰富啲,南瓜蟹肉汤好creamy,但最出色都系个蒜蓉包,同一般西餐厅嘅法包好唔同,十分脆口之余,蒜香味啱啱好,就咁食又得,用黎送汤亦得!主菜就叫咗一份和牛汉堡同春鸡,哥哥好细心,知我地share 就问burger洗唔洗切半,原来平时系一只半熟蛋,侍应哥哥问洗唔洗只蛋熟少少唔怕切完流泻哂,咁细心得唔得架春鸡不过不失,有啲干,送番个汁啱啱好其实已经好饱,但见枱枱都嗌梳乎厘,点可以唔嗌一份?!!! 即叫即焗,好彩落单个阵嗌定,咁食完饭就啱啱好了!梳乎厘系平时食到嘅2-3倍,好抵食呀!!! 2个人share 都得!梳乎厘最重要系个空气感,但又要食到啲糕糕cream cream ,呢间餐厅算整得唔错,朱古力味好香又唔怕太甜,仲可以自己落朱古力酱,100分食饱饱又要努力工作了,睇黎呢到好快成为机场员工嘅聚餐饭堂!

南瓜蟹肉汤

春鸡不过不失,有啲干,送番个汁啱啱好

朱古力梳乎厘

其实已经好饱,但见枱枱都嗌梳乎厘,点可以唔嗌一份?!!!
即叫即焗,好彩落单个阵嗌定,咁食完饭就啱啱好了!

食饱饱又要努力工作了,睇黎呢到好快成为机场员工嘅聚餐饭堂!
和牛汉堡配薯条  鸡
南瓜蟹肉汤