2024-08-26 2115 浏览
以前喺北角分店食過,覺得幾抵食,質素okay。見將軍澳又開咗分店,就一於試下。小編到訪時小店剛開業,有試業優惠🎉香酥排骨湯麵 $81排骨很巨型😍😍😍,以手掌還大。經典台式炸法,保留少許肉汁,味道不過不失。湯麵好Q,煙韌,鍾意食偏硬麵的小編滿意🥰可惜湯底重咸🤮🤮🤮冇牛肉味,咸到小編食個麵時每一匙都專登倒走個湯🫢…湯底絕對係敗筆🙂‍↕️湯底應該喺小編食過嘅牛肉麵中最差的一個。大伏!😫😫😫夜市雙腸便當 $66.6(另加滷肉+$10.8)小編點了蜜蒜味雙腸,可是小店俾錯咗黑椒味😅😅😅(但為免浪費食物,照食曬)條腸幾好食,脆皮👌🏻,粗粗地,只係有啲細份,食到後期就只係食緊白飯。店家俾漏咗滷肉,等咗好耐要後期講先有,份量亦只是用細細個錫紙醬油碟裝,份量同喺街邊試食俾幾粒肉冇分別。大家千祈唔好加配,好唔抵食!😡😡😡結論小編食完大失所望🥴🥴🥴絕對冇下次👎🏻定價偏高但質素完全跟唔上🙉🙉🙉可能由於試業關係,小編由落單到枱上齊曬食物用咗大約半小時😵‍💫😵‍💫😵‍💫,仲要俾漏食物🙄🙄🙄小編觀察到不少人催單,更有一位快要食完但同行友人野食未黎嘅情況🙊希望店舖run順咗會有所進步。有加一服務費

小編到訪時小店剛開業,有試業優惠🎉

香酥排骨湯麵 $81
香酥排骨湯麵

湯麵好Q,煙韌,鍾意食偏硬麵的小編滿意🥰

夜市雙腸便當 $66.6
(另加滷肉+$10.8)
夜市雙腸便當

結論