2023-12-20 156 浏览
舖头位于一条横巷入面,唔系佢摆左个餐牌系出面真系留意唔到。🍗生炸鸡脾王煎蛋饭 - 手掌甘大只鸡脾 生炸真系唔同啲,外皮劲脆,入面啲肉仲嫩滑多汁,配上甜豉油超正失色就系个煎蛋话系太阳蛋,但应该比只鸡脾冚住焗熟左,蛋黄无左流心缺点就系食完第二日即出暗疮同喉咙痕,太邪恶唔可以成日食🐷兄弟酱猪手饭 - 猪手都有成六七嚿,猪手炆得够腍,够入味个酱系同南乳有啲分别个人更钟意呢个兄弟酱,劲好送饭🍝沙嗲汁鸡扒捞赞歧乌冬 - 鸡扒一样大大块沙嗲汁同平时食开好唔同,佢无沙嗲既香辣比较偏甜,味道似日式甜咖哩多啲而且啲汁好多,重口味人士之选呢间舖头价钱平,份量多啖啖肉,外卖自取仲可以减$10,可以黎试下,炸鸡脾建议堂食。不过我睇返唔同分店既餐牌,个价钱都有啲分别,长沙湾呢间应该系最平。🍴和顺记 (兼善里) (长沙湾)📍长沙湾青山道兼善里6号地舖#19_flog茶餐厅 #19_flog长沙湾 #hkfoodie #foodies #香港美食 #地区美食 #食评 #foodinstagram #foodhk #生炸鸡脾
舖头位于一条横巷入面,唔系佢摆左个餐牌系出面真系留意唔到。

🍗生炸鸡脾王煎蛋饭 - 手掌甘大只鸡脾
缺点就系食完第二日即出暗疮同喉咙痕,太邪恶唔可以成日食

生炸鸡脾王煎蛋饭

🐷兄弟酱猪手饭 - 猪手都有成六七嚿,
猪手炆得够腍,够入味
个酱系同南乳有啲分别
个人更钟意呢个兄弟酱,劲好送饭

沙嗲汁鸡扒捞赞歧乌冬

🍝沙嗲汁鸡扒捞赞歧乌冬 - 鸡扒一样大大块
沙嗲汁同平时食开好唔同,佢无沙嗲既香辣
比较偏甜,味道似日式甜咖哩多啲
而且啲汁好多,重口味人士之选

🍴和顺记 (兼善里) (长沙湾)
📍长沙湾青山道兼善里6号地舖

生炸鸡脾王煎蛋饭