2019-11-16 911 浏览
今晚系旺角食饭,想食d大家都岩食既餐厅,当然就系拣放题!乜都有,唔洗就大家😆呢间位于旺角闹市,地铁站一出就系,好方便。可能我哋9点几先食,好彩唔系好多人。价钱方面以放题黎讲又唔贵,黄金时间都系$190🤩饮品选择都好多,一般大路既都有,仲有正常支装既唔同款式既茶,呢个真系少见啲。甜品方面选择都有唔少,有啫喱、木糠蛋糕、朱古力蛋糕。仲有迷你马卡龙,不过就略微甜左少少。估唔到有豆腐花!主食选择真系好多花款🤤刺身:甜虾、玻璃虾、三文鱼、鲍鱼片、帆立贝。甜虾几新鲜,三文鱼就正常,鲍鱼片几爽口,呢个几惊喜!帆立贝几大只,肉地好厚寿司:芝士鳗鱼寿司、火炙香葱三文鱼腩寿司、和牛寿司芝士鳗鱼寿司上面既半熔芝士同个鳗鱼好夹,真心好食😍 另外一提系火炙香葱三文鱼腩寿司,连唔钟意食葱嘅我都觉得好食🥳三文鱼腩几滑同几厚肉地。另外,仲有啲几新颖既寿司款式:鹅肝吞拿鱼寿司,鹅肝味几浓郁吞拿鱼就正常;生虾刺身寿司,分开食会好啲,只虾就几好食。花之恋人:三文鱼几厚身,三文鱼鱼子食落卜脆卜卜几多汁;鹅肝带子寿司同吞拿鱼茸寿司几岩女仔食,细细件一口就食晒,唔怕浪费。花胶:以放题来讲几唔错,几入味,汁同花胶融合为一。烧菠萝🍍

价钱方面以放题黎讲又唔贵,黄金时间都系$190🤩

主食选择真系好多花款🤤

寿司:芝士鳗鱼寿司、火炙香葱三文鱼腩寿司、和牛寿司

另外,仲有啲几新颖既寿司款式:

花胶:以放题来讲几唔错,几入味,汁同花胶融合为一。

烧菠萝🍍菠萝好甜,encore左三次😍

最后有一杯Häagen-Dazs雪糕送,为呢餐丰富嘅晚餐画上完美嘅句号。

整体来讲,以呢个价钱,真心合理。食物款式几多,味道亦唔错,下次会再嚟食!

• 刺身
  • 寿司