2020年尾,今年无得去旅行,但又要被迫清假,于是去左大埔食一间平时劲多人排队既知名牛腩店,之前睇饮食节目介绍过,我最期待既系个牛骨清汤底!中午大约12点30分到达,一个人大约排左30分钟先有得食,第一次食,未知应该点叫,听到大部分人都系叫,于是我就跟住叫!汤底真系坚清,有好香既牛肉味,完全无油同渣,高水准到我无落辣椒油,想好好品尝下依碗牛骨上汤,牛腩系真系几好味,无特别指定,但都系肥瘦适中,仲有少少牛筋可以食,又系入口即溶,河粉就正正常常,成碗汤饮晒,真系极少食粉面会饮晒碗汤,系高质既!不过就坐得唔系太舒服啦,环境都几迫同多人,一条友实要同人搭枱,虽然中间都有隔开,但系都知道系做样架啦,大家都系美食既同路人,明白小店既经营不容易,好味真系可以行先,价钱都唔系特别平,好似要HK$66, 但记得饮食节目介绍过,群记用既系最高质牛腩,同埋系无急冻过,所以依个价钱我都认为系值得比既,最重要真系几好味,下次我应该会买外卖了!
2020年尾,今年无得去旅行,但又要被迫清假,于是去左大埔食一间平时劲多人排队既知名牛腩店,之前睇饮食节目介绍过[群记清汤腩],我最期待既系个牛骨清汤底
!

中午大约12点30分到达,一个人大约排左30分钟先有得食,第一次食,未知应该点叫,听到大部分人都系叫[爽腩河],于是我就跟住叫

2020-12-31