2024-04-18 100 浏览
星期六去左大埔同朋友交收, 之后谂住买外卖唔驶煮, 朋友介绍呢间出名麻椒鸡外卖店, 去到大约5点半, 已经要排队, 除左麻椒鸡, 仲有招牌肥肠, 不同款式的冷盘小菜, 不过有啲菜式已经售罄, 想食嘅朋友,记得早啲去, 我大约排左3个字就到我, 都算快~*麻椒鸡(全只)$148点左麻椒鸡, 有大中小,BB辣可以拣, 我拣左BB辣试一试佢既辣度先, 俾左钱后店员会即刻手撕,鸡肚入面酿满了花椒辣椒和其他香料, 手撕完满满的一大堆鸡肉, 上面仲会加脆花生, 见到未食都流口水, 哈哈!  鸡肉好入味, 食落不会好靭,辣得黎又带麻香, 味蕾好刺激, 正~ 温馨提示, 食唔到辣嘅朋友可以试吓佢嘅麻香鸡, 不辣的~*金牌肥肠 (中)$42呢度肥肠都系招牌之一必点, 果然系招牌, 肥肠处理得很干净, 唔会肥, 食落口感唔靭但又有啲咬口, 小小滑, 好味!! 垫底有大大粒的白云豆, 老板话系同猪手一齐炆, 豆吸收了汤和猪手味, 食落甜甜地, 我很喜欢食~

*麻椒鸡(全只)$148

温馨提示, 食唔到辣嘅朋友可以试吓佢嘅麻香鸡, 不辣的~

麻椒鸡(全只)

*金牌肥肠 (中)$42

2024-04-13
等候时间
15 分钟 (堂食)
麻椒鸡(全只)
  • 麻椒鸡