2023-09-21 146 浏览
今次带屋企人嚟到呢一间CP值高嘅任饮任食嘅鸡煲火锅,真系大饱口福!店员好nice,同我哋介绍佢嘅特色招牌!首先会有4种鸡煲款式提供选择:招牌麻甩鸡煲/药膳花雕醉鸡煲/养生虫草花鸡煲/特浓花胶鸡煲;之后嘅火锅汤底嘅小食可以选择:招牌麻甩鱼片锅/特色酸菜鱼片锅/混你个酱卜卜蚬锅/特浓鲜茄猪骨牛尾锅。先食鸡煲后食火锅,而且鸡煲嘅鸡都系任点任食,非常正!餐厅有两款鸡煲任食套餐,一个系包含海鲜拼盘,而另一个就系普通套餐,两者相差价钱不多,抵食又新鲜,下次再嚟嘅时候,一定会拣有海鲜嘅套餐!前菜系炸物小食,炸得非常香脆,仲有榴连炸弹!之后我哋拣咗养生虫草花鸡煲,同屋企人食紧系要一齐补补身。鸡煲同虫草份量十足,汤底香浓又美味,鸡肉好嫩滑!而汤底小食就拣咗混你个酱卜卜蚬锅,几款酱料与卜卜蚬完美融合,香气十足,食完之后就可以加汤打边炉喇!火锅配料方面,选择种类多,包括菜类、肉类、丸类、饺类等及炸物任叫任食!牛肉都系任食,系必点!鱼肉类新鲜,脆鱼腩入口鲜甜多汁,口感爽脆,而且仲有白鳝任食!而虾滑和墨鱼滑自家制作真材实料,特别系虾滑,有好多虾肉系入面!大力推荐!