2020-09-12 15 浏览
同住大埔朋友不嬲成日過嚟呢度飲酒,今晚又心癢癢咁想食串燒同飲酒,又再幫襯啦,已經唔知係第幾次,哈哈。返工咁大壓力,有時飲下酒真係好減到壓,推介呢個桃酒,有少少酸酸地嘅感覺,幾好飲好易入口,女仔最啱就係呢啲啦。不過本來其實係想試吓香蕉梅酒,點知咁岩冇貨,希望下次有啦。飲酒唔係唔食炸嘢呀嗎?叫咗個炸髀,外觀都幾靚仔,但係內裏有些少未炸得透,如果再炸耐多少少應該會好啲,配泰式辣醬正呀另外仲有炸芝士條,朋友叫嘅,佢話幾好食。跟住就到重頭戲串燒啦!必須要推介嘅係紫菜年糕燒,同埋日本番薯仔,呢兩個雖然唔係貴野,但係我超鍾意食。如果第一次嚟,我覺得必點嘅係宮崎無骨雞腿,呢個係燒到最趣卜卜,仲要雞皮嘅脂肪唔多,咬落去有少少似燒肉咁香口,點埋個汁調一調味,簡直係完美~~~睇返啲相又覺得餓了環境方面,呢一度都幾熱鬧,好有酒吧嗰種感覺,所以唔少大埔人都鍾意呢度,包括我同我個friend真心推介俾區內嘅朋友!

另外仲有炸芝士條,朋友叫嘅,佢話幾好食。

真心推介俾區內嘅朋友!