2025-04-16 372 浏览
經過呢間見到都幾多人排隊就知應該唔錯!點知上菜個陣真係超有驚喜😍份量好多而且睇落真係好靚仔!❤️‍🔥同朋友叫左一個薩摩牛便當同一個極尚套餐, 一上菜真係嚇親😂!份量超級多好夠食,懷疑兩個人share一份都夠🙂‍↔️薩摩牛便當便當有大大份薩摩牛😍兩件三文魚壽司,味付螺肉同飯。飯可以選擇白飯、燒汁或者日式咖喱汁。我地㨂左日式咖喱汁。三文魚壽司好大件,師傅一啲都唔孤寒☺️☺️三文魚切得勁厚,而且好肥美😋!咖喱飯同味付螺肉都係正常嘢啦。主角薩摩牛就非常之出色🤩份量超多之餘煎得好好,平時出去外面食牛大部分都會overcook, 一係就塊牛薄切切! 🥹但豬屋呢一個薩摩牛處理得恰到好處,肉質軟腍腍,而且好有肉味❤️真係冇expect過呢個價錢食到咁高質嘅牛!大推!🔥極尚套餐呢個套餐都非常驚喜🤑有三文魚蜆肉味噌湯、蟹籽粟米青瓜沙律、刺身三款、蒜香牛油燒帶子三件、照燒原隻魷魚筒、飯 同甜品芝士蛋糕!🤩🤩三文魚蜆肉味噌湯非常鮮甜,而且好足料👀起碼有十幾舊三文魚同蜆。蟹籽粟米青瓜沙律份量好多🥗好多青瓜,啱晒我呢啲鍾意食青瓜嘅人!刺身就冇乜特別,都幾新鮮。呢個蒜香牛油燒帶子就出色喇!🤩🤩一放落口就有浸超級香嘅蒜蓉同埋牛

薩摩牛便當

極尚套餐
呢個套餐都非常驚喜🤑

刺身就冇乜特別,都幾新鮮。

呢個蒜香牛油燒帶子就出色喇!🤩🤩一放落口就有浸超級香嘅蒜蓉同埋牛油味湧出嚟, 送飯真係一流😋😋😋
原隻魷魚筒超級大隻👍!而且好新鮮燒得啱啱好唔會太韌!啱晒鍾意食海鮮嘅朋友!🙆🏻‍♀️

最後個芝士蛋糕係好typical日式芝士蛋糕嘅味,唔係好甜😂

個人覺得呢餐性價比真係好高!會再encore試其他便當!🫶🏼
2025-04-11