2017-12-10 196 浏览
銅鑼灣等老公放工,當然要食番餐好既。Book 定位同老公去左好耐無去既大喜屋食放題。 一口壽司係我最愛,由傳統既三文魚到黑松露壽司都一樣咁好味。壽司唔大件,最啱我最鍾意試多幾款既壽司既人。 刺身更加要一叫再叫。所有刺身都切得好厚身,我最愛既劍魚腩夠晒肥美,食完之後啲魚油回甘夠哂正。值得一提既係帶子刺身,唔似出面個啲又薄又細又冇乜味,大喜屋個啲又大又厚,仲要好鮮甜。 軟殼蟹手卷同海膽手卷都好好味。軟殼蟹大大舊再加埋蛋黃醬,絕配。海膽夠鮮甜,份量又夠多。最抵讚既係飯既份量唔太多,完全有位俾你食其他野。 小食及飲品唔洗自己拎,寫左單就有人拎黎俾你。枝豆及螺肉送韓啤就好正。最後就緊係食埋甜品啦!重點推介就係豆腐雪糕,真係好香豆腐味。總括黎講,大喜屋係我既放題首選,味道好,上菜快,最好就係野飲唔洗自己拎。

2017-11-29