2024-01-24 243 浏览
今次去嘅餐厅,真系发现咗个小宝藏,起先我见个招牌牛肉面,真系"撩"到我个食欲喊爹娘。餐厅气氛佢唔紧唔慢,啱晒招呼三两好友,悠闲食饭。首先黎个"足球波"咁大份嘅凉拌青瓜,清脆得嚟唔会过咸,真系做开胃前菜嘅上佳之选😘。讲真,个牛肉面真系一绝,汤头暖笠笠,每一啖都好似焗住心窝。牛肉经低温慢煮,松化得嚟又保持咗肉质嘅弹牙,食落去真系"夹"到无朋友👌。啱啱好嘅油花分布,令到每啖牛肉都无得输,嗜好者必试。而家讲面,我选咗幼面落去。典型嘅台湾食材,但佢个弹性同口感,又有少少义大利面嘅feel,食落去一啲都唔"拍住边"。啲面攞落香港嚟,依然保持咗原汁原味,食住食住,真系"过瘾"!总括而言,朋友,食牛肉面,记得要拣一间心思思精心煮嘅店,今日呢间,绝对系我地嘅幸福之选💖🍜。