2020-07-27 1237 浏览
希望大家去试佢omakase前要谂清楚!首先,一入到去感觉不错环境都几grand,灯光偏暗,装修偏向西式多于日式。但系员工服务态度一般,睇得出好生手,对系食材完无认识,端上食物时完全唔会作任何介绍,非常唔专业。食完一个非常咸既appetizer后,就开始刺身环节。大概食左5-6款刺身,全部都系平平无奇既白身鱼 油份较轻同埋比较清淡,单系池鱼都食左三款。 我地一路期待住一下道会更加浓味,但始终失望。😕😕终于等到师傅开始准备寿司,依然都系白身鱼寿司,例如池鱼、鲷鱼、剥皮鱼。只系鱼既上面加左唔同既腌渍。呢个正正系一个好大既扣分位,例如黑松露渍物 同埋柚子味噌渍物,虽然渍物本身味道不错,但过于浓味 盖过左鱼既鲜味,鱼好似沦为配角。不过,值得一赞既系, 寿司饭既酸度拿捏得不错👍🏽另外,海胆寿司亦都非常鲜甜,海胆份量都好多,系唯一比较安慰既地方。最后一道寿司系大拖罗,本来我地满心期待,因为旧大拖罗非常粉嫩肥美。但系之后令我地非常惊讶既系 师傅竟系用火枪烧大概十秒,然后加入芝麻、樱花虾同紫苏叶等。😨太多花巧既野令到原本新鲜肥美既大拖罗变得不伦不类,可以话系弄巧反拙。去到尾声, 甜品只系一个药水味既s
希望大家去试佢omakase前要谂清楚!

去到尾声, 甜品只系一个药水味既sorbet😕
2020-05-19
  • 海胆