2021-10-06
💖網上見到呢間酸菜魚同川菜好正咁,今日放學嚟試吓。係旺角E2出口🚉直行幾分鐘就到。1⃣️必食冷鍋酸菜魚🐟 $188💖黎呢度梗係要食!我要咗Regular走辣,加大就$288夠四至五人食。食完之後仲可以加湯加配菜打邊爐🍲份量幾大,魚片比得多,3個人開心share🥳都好夠!仲有啲菊花🌼係面頭做裝飾😛💖魚片大片無骨🦴,入口好嫩滑😳!推薦👍另外有芽菜、酸菜、金菇🍄同寬粉🍜,寬粉擺左一陣先食,都係好煙韌🥰魚片同配菜吸收🧽酸辣開胃嘅湯底,食完幾飽肚🤰🏻🈵️2⃣️炸小饅頭(6個)🍞 $38💖估唔到有得食!我同屋企人至愛🥰炸到金黃色,樣靚皮脆,咬落香軟,配埋煉奶好香甜邪惡😈,但係真係忍唔到口🤤3⃣️口水雞(例)🐔 $78💖小菜都要左BB👶辣🌶️,啱我呢啲唔係好食得辣又鍾意食嘅人😂雞皮好滑😍雞肉香辣滑嫩,辣油微麻🤤我好鍾意食雞軟骨,爽脆香口。成碟雞配上花生🥜同芫荽更香,BB辣唔會太辣,不過會食到個嘴👄好麻🤣4⃣️夫妻肺片🐂 $58💖我最鐘意嘅川菜之一🤤呢間冇失望!有牛脷👅、牛𦟌同金錢肚。金錢肚爽口彈牙,三個之中最麻辣🌶️惹味。牛𦟌厚實有嚼勁,我平時最鍾意❤️牛脷,食落軟嫩香辣。💖呢度好多小菜小食選擇,選擇困難症嘅我咩都想食🤣多
1⃣️必食冷鍋酸菜魚🐟 $188
2⃣️炸小饅頭(6個)🍞 $38
3⃣️口水雞(例)🐔 $78
4⃣️夫妻肺片🐂 $58
💖呢度好多小菜小食選擇,選擇困難症嘅我咩都想食🤣多啲人黎食飯可以試多啲!佢地午市同下午茶☕️menu都幾抵,見附近街坊都黎幫襯。