餐厅: 快樂漁港酒家
资讯:

2018-05-07 3516 浏览
好耐冇行过鲤鱼门食海鲜咁啱嫲嫲生日,舅父提议去食海鲜庆祝佢80岁大寿,于是就拉大队去佢曾经食过赞不绝口嘅幸福渔港海鲜酒家,由街头行到差不多街尾就见到啦,铺位好阔好大,仲有两层潻。好大只嘅烧鹅,唔只皮脆肉嫩重腌得好入味,连骨都𡁻埋潻😋食海鲜唔少得生猛海虾,肉质鲜甜够弹牙😋蒜蓉鼓椒炒蛏子皇睇落siz重长过只碟,有好多肉,入口唔只鲜甜嫩滑重好够镬气潻😋👍蒜茸贵妃蚌又有成只碗仔咁大只,加埋粉丝荐底,精华喺晒啲粉丝度,仲更加好食。生猛龙趸鱼一鱼两味,鱼肉炒西芹好够镬气,鱼头就酥炸好香脆,腌得好入味。又有好大碟嘅芝士焗龙虾,伊面捞埋啲龙虾汁同芝士仲更加好味😋另外仲有蛋白瑶柱红米炒饭大大碟,够晒健康海鲜羹有好多料喺入边。有我至爱嘅椰汁桂花糕,清香桂花味加埋垫底嘅椰汁糕真系好特别。😋👍热辣辣寿包好软熟,唔会好甜。仲有合时生果。咁丰富,食到好饱,感觉好满足😋

好大只嘅烧鹅,唔只皮脆肉嫩重腌得好入味,连骨都𡁻埋潻😋

食海鲜唔少得生猛海虾,肉质鲜甜够弹牙😋

又有好大碟嘅芝士焗龙虾,伊面捞埋啲龙虾汁同芝士仲更加好味😋

另外仲有蛋白瑶柱红米炒饭大大碟,够晒健康

海鲜羹有好多料喺入边。

热辣辣寿包好软熟,唔会好甜。

仲有合时生果。

咁丰富,食到好饱,感觉好满足😋