2021-12-03
遠在港島東面既特色餐廳平日騎牛番工既我 位於港島東既筲箕灣簡直係遙不可及 咁岩出黎拍拖 緊係事前搵定有咩好食 openrice人人都讚嘆既特色餐廳 當然要一試!一入門口就俾餐廳中間既木馬座位吸引左 實在太靚啦!😍 連帶餐單同員工打扮都好馬戲團feel (雖然木馬座位好靚,但係隔離沙發位坐得舒服好多🤣 正宗好睇唔好用🙊)🟡 意大利布袋芝士薄餅 冇諗過呢個薄餅比想像中好食咁多 布袋芝士係未熟成既芝士 上碟時係完整一舊 店員會為你切開一份份 入口煙靭 軟滑而唔會太膩 風乾既火腿帶少許咸香 成個pizza既味道好夾 食完唔會滯亦唔會口渴 批底硬脆有口感 整體配搭得好好 一定要試!🟡蘋果醬豬扒連薯條 豬扒煎到個邊係脆脆地 食落有少許肉汁 唔會太乾 伴碟既薯條就平平無奇 醬汁亦係常見既燒汁 豬扒底有蘋果蓉 酸酸甜甜幾開胃最後連杯餐飲 熱檸茶 個tea set靚到想問店員買番套番屋企用🤤誠意推薦呢間特色餐廳 中午黎講都唔算多人 唔洗等位就入去 十分有特色既一間餐廳!
openrice人人都讚嘆既特色餐廳 當然要一試!
🟡 意大利布袋芝士薄餅
冇諗過呢個薄餅比想像中好食咁多
意大利布袋芝士。風腿。風腸。芝士薄餅
🟡蘋果醬豬扒連薯條
豬扒伴蘋果醬