餐厅: 高木炭火鳥燒
资讯:

2018-06-13 75 浏览
尖沙咀棉登径开左好多餐厅,午餐时间去食仲有set lunch,质素高又抵食。呢几日行过见到间类似日本居酒屋既餐厅,一直心思思想试,今日放lunch冇咩头绪就决定去食。呢间餐厅叫「高木炭火鸟烧」,原来名字原由系因为佢出名食串烧。set lunch有串烧定食拣,好多款烧物种类,连龙虾都有。我拣左鸡翼、带子、准山和冬菇。套餐配埋白饭、前菜同汤。前菜系味付螺肉,汤系面豉汤,白饭是珍珠饭。串烧午餐定食(鸡翼、带子、冬菇、准山)$98即叫即烧,串烧黎到时仲系烧辣辣脆卜卜,好香呀!鸡翼系剪开黎烧,跟足日式串烧做法。带子大只厚肉,肉质弹牙,味道鲜甜,仲好juicy。冬菇甜甜地,应该系扫左层蜜糖,食落仲有香烤味。最惊喜系烧准山,好好味,口感林林地带小小脆口,好特别。除了串烧餐仲有乌冬定食及盖饭之类,选择都几多元化。期待下次食佢个烧龙虾定食。

串烧午餐定食

串烧午餐定食(鸡翼、带子、冬菇、准山)$98