2020-11-14 554 浏览
夜晚在上环走着,路过这间汉堡小店, 被地上这个可爱的汉堡包投射灯吸引到,疫情关系街上很多食店都没有客人,街上显得份外零静。我们就走进了这里吃晚餐。「More beer up here」这里的汉堡包均可以配上啤酒,虽然天气稍凉,我们都觉得汉堡包应该要配上啤酒或汽水。 我们点了一个A餐同C餐,系叫做傻猪猪餐同不良牛餐,好搞笑,汉堡包盒上面仲有贴上猪牛嘅卡通贴纸。不良牛系经典安格斯芝士汉堡,套餐$98 ,牛肉超级多汁,我呢啲论论尽尽嘅,一咬就咇哂出嚟,好重牛肉味,中间夹咗少少芝士蕃茄洋葱,同牛肉好夹,汉堡包嘅面包都比牛油煎到好香,再索埋我块牛肉嘅汁劲好食。傻猪猪系日式照烧猪肉汉堡,套餐价都系$98 ,个猪肉系同洋葱先炒匀,再夹入去,我想讲个馅就咁食都已经几好食,加上𠮶啲照烧汁,索埋入个包度,又系好正。套餐价系可以配鸡翼或者芝士薯条或者香脆薯角,平时好多汉堡包店都要额外俾钱,呢个加$20就变套餐其实好抵因为仲有嘢饮。芝士薯条嘅芝士酱就一般啦,中规中矩,不过薯条本身好粉,好有肉地,又唔㶶。薯角又系一样,唔会炸到硬晒,又系薯肉好多,调味好好唔会太咸。间餐厅虽然唔大,不过好舒服,星期六日夜晚,中上环

间餐厅虽然唔大,不过好舒服,星期六日夜晚,中上环唔系好多人,喺度食汉堡包同饮啤酒汽水吹水,又唔会俾人赶,算系唔错。

2020-10-18