2022-07-13 119 浏览
多品種選擇蠔屋今日朋友帶我黎食蠔,估唔到灣仔呢間蠔bar有咁多品種的蠔選擇!餐廳環境雅致,燈光頗為浪漫,連職員都幾風趣幽默仲會主動詢問客人口味從而推薦唔同國家的蠔。今次我地就叫店員發版!店員推薦左3款蠔比我地包括有Tomo M日本,Rollex 南飛,Louet Feisser愛爾蘭每隻蠔肉都新鮮飽滿,店員建議我地順住次序食由味道較淡到濃日本蠔較爲清甜爽口,海水味不會太重但剛剛好,南飛蠔口味明顯已經比日本蠔重並帶有金屬味!最濃的是愛爾的Louet Feisser海水味道極重配上檸檬汁更為鮮甜。以爲餐廳食蠔較為出色,估唔到食物都一樣有水準。蕃茄羅勒水牛芝士顔色吸引,番茄酸酸甜甜很開胃!水牛芝士Q彈帶有淡淡的牛乳味,很適合做前菜。黑松露野菌忌廉湯:餐湯香濃creamy,每一口都能感受濃烈的蘑菇和黑松露的味道炭燒加拿大天然豬鞍:豬鞍脂肪不算多但煎出來不會乾,肉質鬆軟美味。伴隨豬鞍扒的薯蓉隱隱吸收著肉汁的味道。
多品種選擇蠔屋

今次我地就叫店員發版!店員推薦左3款蠔比我地
每隻蠔肉都新鮮飽滿,店員建議我地順住次序食由味道較淡到濃

以爲餐廳食蠔較為出色,估唔到食物都一樣有水準。