2019-05-23 638 浏览
呢個商場嘅Food Court經過翻新後,變為幾間餐廳,呢間係其中之一!食開呢個滋味二人餐 ($169),覺得相當抵食,會員仲有折扣優惠自選2款小食,叫左海南鷄,今餐係鷄肶部份,鷄皮可以輕易整走,肉亦算滑但唔算入味,欠缺另上海南鷄醬汁有少少扣分; 伴菜係酸蘿蔔反而相當入味,好味喎!另一款小食係大汗豬扒,炸至香脆嘅大件豬扒切開幾件,方便進食; 入口相當熱辣,底層有辣椒籽,跟埋入口會增加辣度,肉質幾鬆化,亦醃得幾入味!濃湯菇菌時蔬,湯底唔算係濃,當係上湯灼菜係收貨嘅每人一款自選2餸米線,呢碗係牛肉拼雲吞 (香菜豬骨湯底)米線份量適中,口感唔係糊口; 牛肉就比較有嚼口; 雲吞就普通貨色,唔算太大粒,但味道係可以嘅!飲品除左大路嘅咖啡,奶茶,凍檸茶外,其他特飲如青瓜豆漿,青檸梳打,紅豆冰都可以叫,唔駛加錢!  之前係其他分店飲過佢嘅凍檸茶係好飲嘅,今晚再飲,味道變得有D茶澀味,唔知係轉左茶底定係人手沖嘅問題!

濃湯菇菌時蔬,湯底唔算係濃,當係上湯灼菜係收貨嘅

每人一款自選2餸米線,呢碗係牛肉拼雲吞 (香菜豬骨湯底)