餐厅: Bellevue Bar and Grill
优惠: 食饭都有得赚里数? 仲唔即刻订台?
条款及细则:
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束
2020-03-06 1474 浏览
前阵子的生日 和朋友到了誉发广场的Bellevue Bar and Grill庆祝呢一间西餐厅最特别嘅地方 莫过於特大落地玻璃日落黄昏时 望着夕阳西斜 晚霞嘅色彩 非常之浪漫餐厅嘅装修易型格为主墙上都画满咗色彩缤纷嘅壁画感觉有缘置身於欧洲嘅餐厅里面由於现时全民抗疫餐厅都做了一系列防御措施包括量体温以及酒精搓手呢度仲有精选晚市套餐 由四百几至五百几蚊不等重点竟然有熟成牛扒食餐前来一个蕃茄啫喱冻看似冇咩特别 一食落竟然爆发出番茄嘅清新香气用嚟搽热辣辣嘅香草餐包就最适合不过沙律方面选择了 《烧灯笼椒伴鱿鱼沙律》烧灯笼椒 除咗色泽鲜艳之外 香甜软滑的滋味会让你压根忘记它是甜椒而且烟燻气息亦令沙律更有层次至於鱿鱼相当弹牙爽口经过简单的调味 保留鱿鱼本身的味道餐汤是《法式洋葱汤》焦糖化了的洋葱 为洋葱汤带来深啡色一呷下 是洋葱的那份清甜来到期待已久的主菜《 炭烧美国熟成西冷扒伴烧汁》Dry aged过的牛扒 色泽更加深红而且肉质更幼滑 牛肉味更香浓熟成过後嘅牛扒 可以食到核果芝士嘅香气令人印象相当之难忘今晚就order咗个medium熟度以最佳嘅食法会一会呢个咁出名嘅牛未食已经被焦香嘅外表所吸引果

呢一间西餐厅最特别嘅地方 莫过於特大落地玻璃

日落黄昏时 望着夕阳西斜