餐厅: 胡爐
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-05-25 1528 浏览
无论一年四季,我都会打边炉,特别系叹住冷气打边炉,一边饮冻饮既感觉好爽。呢晚收工我就去左铜锣湾,去胡炉食火锅庆祝520。佢既环境好有中国风,加埋屏风同画,好似穿越左咁,而且屏风将间隔隔好,不但食我更安心,而且大大提升左隐私度。胡椒猪肚鸡花胶锅我钟意佢既锅底有好多配料,猪肚同鸡都有好多件,2-3人食完全够食,而且浓浓既胡椒味,一边食一边出汗,未正式放配料前,都已经饮左满满一碗。鸡肉都食好嫩滑,一熟就捞上黎食,啖啖肉,加埋花胶,感觉好滋补。凉拌木耳(餐前小食)$28佢既凉拌木耳系偏辣,但系个种愈食愈上瘾既辣,因为加左蒜同香醋,而且木耳都好爽口,作为餐前小食够开胃。牛骨汁牛丸$48、黄金墨鱼丸$52、手工云吞$48呢3样我真系觉得必点。虽然份量唔算多,半份4粒,不过食完就明白个价值。牛丸好有牛肉鲜味,感觉似之前食过潮汕牛丸,咬落好多肉汁,仲唔会好硬。而黄金墨鱼丸都特别,因为系入面咸蛋做馅料,比较少见,配落墨鱼丸出奇地夹。手工云吞系惊喜,因为大大粒,一咬开见到入面成2只虾,仲要好爽口,真心唔错。自家制炸响铃$68、红薯粉$38结尾我通常都会食响铃加面条。炸响铃佢地系即炸,一上黎摸到仲热,而摆入

胡椒猪肚鸡花胶锅

凉拌木耳(餐前小食)$28

牛骨汁牛丸$48、黄金墨鱼丸$52、手工云吞$48

自家制炸响铃$68、红薯粉$38
结尾我通常都会食响铃加面条。炸响铃佢地系即炸,一上黎摸到仲热,而摆入锅几秒吸晒汤汁,加埋响铃半脆半淋既口感,好滋味。而薯粉放入锅一阵就食得,已经预先泡好左,食完一定够饱。

庆祝纪念
纪念日