2022-10-06
尖沙咀食肆林立,想搵間正嘅日本餐廳坐低慢慢食,我就有推介!仲有好打卡嘅刺身壽司梯,推介俾大家餐廳選擇嘅壽司種類有好多,有手握壽司,軍艦,卷物,炙壽司等等,為咗滿足我自己嘅慾望,同埋唔想諗,就二話不說叫咗一個$988嘅餐,有晒壽司,日式烏冬,同埋前菜食啦✌️✌️🤩 單骨雞翼好貼心,雞翼係單骨,約會就唔使喺朋友面前表現得好尷尬啦🙈🙈🙈新鮮炸起熱辣辣!係配酒佳品嘅小食!🤩 絆之炒烏冬望上去,炒烏冬已經好入味,而且炒得唔油膩,又有肉又有炒菜,好味!🤩 刺身壽司天梯😋北海道帶子2切厚切嘅帶子,好有口感。食得出係好新鮮帶子。😋劍魚腩2切劍魚非常新鮮,魚腩就極之鮮味。😋牡丹蝦 2隻又爽又鮮甜😋日本生牡蠣2隻蠔🦪大大隻。飲埋清酒真係一流。😋鰻魚壽司 2貫鰻魚燒得好香,俾埋有少少嘅焦香,非常香口。😋油甘魚壽司2貫佢嘅油脂分布好平均,亦都唔會有魚腥味,真係好正。😋花之戀壽司2貫醬汁唔會蓋過三文魚嘅鮮味。😋目仁奈壽司2貫平時比較少食開呢款魚,意想不到非常鮮甜,真係值得一試。Share ig仲有免費酒飲😍
🤩 單骨雞翼
🤩 絆之炒烏冬
🤩 刺身壽司天梯
😋北海道帶子2切
厚切嘅帶子,好有口感。食得出係好新鮮帶子。
😋劍魚腩2切
劍魚非常新鮮,魚腩就極之鮮味。
😋牡丹蝦 2隻
又爽又鮮甜
😋日本生牡蠣2隻
蠔🦪大大隻。飲埋清酒真係一流。
😋鰻魚壽司 2貫
鰻魚燒得好香,俾埋有少少嘅焦香,非常香口。
😋油甘魚壽司2貫
佢嘅油脂分布好平均,亦都唔會有魚腥味,真係好正。
😋花之戀壽司2貫
醬汁唔會蓋過三文魚嘅鮮味。
😋目仁奈壽司2貫
平時比較少食開呢款魚,意想不到非常鮮甜,真係值得一試。
Share ig仲有免費酒飲😍