2021-06-14
Wingman雖然鋪面較細,但樓底高,裝修亦幾有feel,啱晒收工同朋友黎飲番杯chill下,食下雞翼放題!我哋驚食唔落太多雞翼,所以就選擇咗單點三款我哋最想食嘅味道~雞翼嘅口味主要分做「乾身」同埋「濕身」,姐係只係有醬同冇醬嘅分別。不過,重點係每隻雞翼都好大隻,食肉獸一定好滿足! 咖啡香味雞翼 - 乾身( $69: 6隻) 咖啡味嘅雞翼真係比較少見,所以就決定試吓~ 外皮烤得好脆,聞落去亦都幾香咖啡味。最令人驚艷嘅係,雖然呢款係乾身嘅雞翼,但一咬落去仲有好多肉汁,完全唔會乾過龍!而且,佢話會用「Fair trade」咖啡,咁都值得鼓勵嘅水牛城醬雞翼 - 濕身( $69: 6隻)水牛城雞翼都可以講係雞翼界嘅經典角色,所以都要試一試佢。濕身雞翼本身都有醬,再配埋勁多雞翼肉汁,真係好正!不過,個人覺得呢度嘅水牛城雞翼比坊間偏辣少少,但就更加惹味,所以要自己衡量下「耐辣度」喇~
P.S. Menu上仲有一款「Spicy Buffalo」口味,聽聞係餐廳推薦嘅特別版本,不過我哋怕太辣所以冇試。黑芝麻海鮮蜂蜜雞翼 - 濕身( $69: 6隻)
雞翼表面差唔多灑滿黑芝麻,好重手!醬汁因為係海鮮醬
咖啡香味雞翼 - 乾身( $69: 6隻)
水牛城醬雞翼 - 濕身( $69: 6隻)
水牛城雞翼都可以講係雞翼界嘅經典角色,所以都要試一試佢。濕身雞翼本身都有醬,再配埋勁多雞翼肉汁,真係好正!不過,個人覺得呢度嘅水牛城雞翼比坊間偏辣少少,但就更加惹味,所以要自己衡量下「耐辣度」喇~ P.S. Menu上仲有一款「Spicy Buffalo」口味,聽聞係餐廳推薦嘅特別版本,不過我哋怕太辣所以冇試。
黑芝麻海鮮蜂蜜雞翼 - 濕身( $69: 6隻) 雞翼表面差唔多灑滿黑芝麻,好重手!醬汁因為係海鮮醬同蜜糖嘅緣故,所以味道偏甜。估唔到平時用嚟蘸北京填鴨嘅海鮮醬會用喺雞翼身上,雖然愈食愈覺得似腸粉嘅甜醬,不過本身好juicy嘅雞翼加上好惹味嘅醬汁,所以都仲係好食嘅~
蓮藕片好薄身,食落就好似薯片咁 ~
墨西哥風薯球( $65 )
墨西哥風薯球係成餐飯入面最impress到我哋嘅食物!估唔到有咁大盤!食落嘅口感就好似一粒粒嘅薯餅咁!可以點牛油果醬,食落就light d~ 亦都可以連埋芝士咁食,又邪惡又好味仲可以拉絲!用嚟送啤酒真係一流!