Non Kitchen观塘鸿图道12精棉工业大厦1楼今晚约左朋友食饭,因为佢系观塘返工所以就念住系个头食啦方便d,我已经一早讲定唔想又去APM大型商场入面个D连锁式餐厅,最后朋友就带左我黎呢个系工厂区既隐世西餐厅,估唔到非常有惊喜餐厅既环境好舒适,装修方面就以简约风为主,而座位与座位之间都几阔落,完全唔会有好焗促既感觉,无论同朋友聚会或者另一半撑台脚都咁岩我地拣左2人餐,首先当然系食左头盘 凯撒沙律先啦,沙律菜好新鲜,加埋酱油同埋浓浓既芝士粉,感觉好fresh再配合埋蕃茄浓汤同埋餐包,真系一流呀 炭烧安格斯西冷牛扒---牛扒一上台已经闻到炭烧既香味,我地都好怕牛扒太熟会好韧,所以专登拣左5成熟,我觉得岩岩好,完全保持住牛扒本身既肉汁,同时亦突出到安格斯既牛肉味除左牛扒外,其他既配菜都不容忽视,特别系钟意伴碟既黑松露薯蓉,好吸引烟三文鱼薄饼---呢个好足料,系薄饼嘅上面铺满晒烟三文鱼,加配埋酱汁味道真系好夹,而最吸引既就系个饼底,竟然系我最钟意既脆底pizza, 正呀最后食埋个精致既甜品,同埋餐茶就非常完满啦
Non Kitchen
观塘鸿图道12精棉工业大厦1楼

再配合埋蕃茄浓汤同埋餐包,真系一流呀

炭烧安格斯西冷牛扒

烟三文鱼薄饼

最后食埋个精致既甜品,同埋餐茶就非常完满啦
炭烧安格斯西冷牛扒
烟三文鱼薄饼