2022-12-14
💥坐得舒服、野食即整📍洛奇冰室|銅鑼灣📍人均消費 $ 1 X X#CL銅鑼灣 #CL四圍食 #CL西餐 ⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️之前已經聽幾個朋友講過呢間 @rockycafehk 😽話佢大件夾抵食des👻 終於呢日見到唔使排隊即刻狗衝😈 原來佢就連夜晚都已經包咗嘢飲🧃一個餐都係$5、60 😬💟 瑞士汁雞髀撈麵 $ 5 8必食推介‼️雞髀同撈麵都超入味但唔會過咸,麵又煮得啱啱好,Q彈彈牙(👦🏻話以前食過啲舖頭煮撈麵係淋哂🙈)💟 蔥花滑蛋炸蝦餅飯 $ 7 5炸蝦餅新鮮,即炸就唔使講㗎啦🍤蝦膠超有咬口有蝦味👅甜豉油同蔥花滑蛋都好夾,如果個蛋炒得再滑啲會更加正😌💟 雞扒辛辣麵配火腿奄列牛角包 $ 6 7條友話好耐冇食辛辣麵🤷🏻♀️估唔到呢度辛辣麵,仲會配埋芝士🧀係幾貼心嘅😏💟 特飲推介 + $ 9其實佢本身都爆咗熱飲嘅,不過我哋幾個想試吓佢嘅特飲😎好少何見到茶記冰室有薄荷朱古力,聞落去已經好重薄荷味,叫少甜應該會好啲🍫另外兩杯係賓治:菠蘿賓治同埋雜果賓治,兩杯都有大量雜果,好fresh好清新🍃💟西多士 $ 2 8 |黑白西多士 $ 3 0叫咗西多士做甜品😂兩款入邊都係有花生醬,普通西多士就係牛油同
📍洛奇冰室|銅鑼灣
💟 蔥花滑蛋炸蝦餅飯 $ 7 5
💟 雞扒辛辣麵配火腿奄列牛角包 $ 6 7
💟 特飲推介 + $ 9
💟西多士 $ 2 8 |黑白西多士 $ 3 0
叫咗西多士做甜品😂兩款入邊都係有花生醬,普通西多士就係牛油同糖漿,黑白就係朱古力醬配煉奶🤗 兩款都各有特色~打和SUPER😛
🤟🏻不負責任點評
好味道🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑