2019-06-05 1566 浏览
锺意食鸡煲既你,一定要试下呢间鸡煲!鸡煲个酱汁不但惹味,辣度更拿捏得啱啱好,连我身边唔系好食得辣的朋友都接受到佢小辣嘅程度。鸡煲有豆卜,冬菇,洋葱做配角,配角比较容易索味不再话下,最重要连主角-鸡件,都非常入味。无论主角定配角都会有一种令人食完一件再食多件嘅魔力。另外,佢地既炸鱼皮同竹蔗茅根又系会令人着迷,同诚意爆棚之作。出面大多数既炸鱼皮都系九年前已经炸好,所以都系冷冰冰😒但佢既炸鱼皮系即炸,所以送到上枱系热烘烘,脆卜卜,就咁食又得,掉落个煲到点汁食又得。竹蔗茅根用料十足,又唔太甜,最重要系佢地自己煲,所以绝冇添加!呀妈成日都话打边炉鸡煲热气,但加埋冰冻健康嘅糖水,简单系完美配搭。豚肉又厚,又新鲜,可能系因为佢比较厚切,所以食落口感相当唔错👍🏻辣子肥肠,重点系热同即整,辣椒味恰到好处,好少可食到啲无臭味既炸大肠。值得赞既系呀姐,佢话惊加得太多汤後会稀释本身鸡煲啲酱汁,所以不厌其烦为我地每次逐少逐少加汤,为既都系希望顾客食到最好既鸡煲,呢啲并唔系普通既服务态度,系有家既感觉😌呢度仲有好多好多水煮野,锺意食辣嘅我下次一定会再黎食哂佢。
锺意食鸡煲既你,一定要试下呢间鸡煲

呢度仲有好多好多水煮野,锺意食辣嘅我下次一定会再黎食哂佢。
2019-05-28