2020-06-28 601 浏览
今日去大坑趁热闹 因为今日大坑有搞市集 去市集前要医左个肚仔先 肥仔带我去食正野 佢话炳记出哂名 不过就痞街边无冷气 咁有好野食就无所谓啦 我地行到去就已经见到排紧队 不过都唔系等左好耐 食客们都好合作 快快手食完 所以我地等左10零分钟就有得入座 好好彩地我地虽然痞街边但就对正个大风扇 上面又有簷篷 简直系「绿洲」非常幸运🍀🍀我同肥仔都好快手有共识食咩 我地叫左 一碟猪扒 一碗鸡翼面 一个奶酱多 2杯冻奶茶 咁就叫做可以大包围试哂佢地D野 🥳先上既系猪扒 一上枱肥仔以为佢系牛腩 因为无谂过佢切开哂碎上 都好既 唔食我地切 佢系好浓郁嘅黑椒汁包住块猪扒 腌得好入味 食落口块猪扒好林身 系略嫌偏多汁左 有点咸 不过唔使自己落手切真系好 啖啖肉再上系冻奶茶 佢个色水好深色 望落似乎好正 本身我系想叫冻柠茶但系俾肥仔喝止左 肥仔话「人地出名奶茶架😂」肥仔讲到咁正 等我饮番啖解下渴先 哗 我觉得呢间野应该系主张重味少少嘅 杯奶茶系冲得好香浓好滑 不过好甜啰😂 我后悔唔叫少甜 我系要沟D水先饮得因为我等唔切冰溶😂 肥仔就等冰溶先再饮 如果唔系今日咁热我谂我都会试热奶茶 因为饮得出佢个茶底系OK👍

继续系鸡翼面 佢系鸡翼同面分开上既 鸡翼个色水唔错 而且仲好饱满 我已经有哂心理准备佢系重口味架啦😂😂 食第一啖鸡翼 有惊喜!!! 唔咸 岩岩好够味 系好好好食 食落口好juicy 佢个色水似系瑞士汁但系食落口又冇瑞士汁𠮶种太甜既味道 肥仔佢估话可能系豉油汁不过都应该沟咗啲瑞士汁 但鸡翼真系好好好食!大推鸡翼👍👍👍👍👍 之后再食面。。。um 😐 呢个唔ok 唔好食好胶wo个质地 😂 我谂叫米粉会较好

最后系奶酱多 烘烤过厚厚既多士搽埋炼奶花生酱 佢唔系唔好食 不过可能对比番猪扒鸡翼我觉得佢呢个奶酱忽然被比下起相比之下普通咗少少 我系到谂如果佢地有咖咉多士斑兰多士个d 咁就唔同讲法 🤩🤩

温馨提示 间野逢星期一休息架 唔好摸门钉 ❤️
  • 鸡翼