2022-08-03
位於天后電氣道的「叁不館」,係一間充滿地道港式懷舊風味的火鍋店,店內裝修風格以六七十年代為主,好特別,啱晒影相打卡✨店員服務非常好,體貼周到,而且效率十足餐牌設計盞鬼有特色,款式選擇好多元化開胃小食點餐後不久店員即送上開胃小食:麻辣青瓜雲耳及香脆花生特色醬油多達10款醬油配料可供選擇,店員特別推介餐廳自家製的蔥油及沙嗲醬復古味沙嗲湯餐廳自家調製的港式風味復古沙嗲湯,味道濃郁,口味偏甜,帶濃厚花生及沙嗲香,正呀鮮腐竹新鮮腐竹份量充裕,口感鮮嫩,充滿豆香手打五寶丸五寶丸分別係:墨魚丸、牛丸、蝦丸、豬肉丸、鯪魚丸。每款都係人手打,口感彈牙,真材實料,味道濃郁!我個人最鍾意係蝦丸同墨魚丸,鮮甜味美,滿有嚼勁棉花魚肚魚肚晶瑩剔透,爽滑黏稠,口感一流,放湯吸收晒沙嗲湯底嘅精華頂級安格斯牛頸脊牛頸脊有兩種size可選,我地就揀咗例牌。油花分布均勻的頂級安格斯牛頸脊,香軟腍滑,牛肉味好濃郁,就咁白灼都好好食油麥菜同樣吸湯一流嘅油麥菜,新鮮碧綠又爽脆
餐牌設計盞鬼有特色,款式選擇好多元化
開胃小食
點餐後不久店員即送上開胃小食:麻辣青瓜雲耳及香脆花生
特色醬油
復古味沙嗲湯
鮮腐竹
新鮮腐竹份量充裕,口感鮮嫩,充滿豆香
手打五寶丸
棉花魚肚
魚肚晶瑩剔透,爽滑黏稠,口感一流,放湯吸收晒沙嗲湯底嘅精華
頂級安格斯牛頸脊
油麥菜
同樣吸湯一流嘅油麥菜,新鮮碧綠又爽脆