2023-03-02 25 浏览
太耐無去尖沙咀 今日同朋友去到想搵個唔洗等位 又唔會限時的地方打邊爐搵左淥烚年代 私房打邊爐 款式都好多 就入左去淥烚年代個明好有意境 好似意味住一班年代差唔多的人一齊打邊爐乾淨的碗筷 再提供一個九格的調味盒 各取所需我選了 炸蒜 生蒜 芫茜 正呀芫茜皮蛋湯底 $118我最愛食芫茜 所以打邊爐必選芫茜 好香濃的湯底 可以直接飲少少多芫茜 值得一讚雙拼丸餃 $98黑松露豬肉丸+清酒蝦丸黑松露豬肉丸 有驚喜 我本身唔太鐘意豬肉丸但朋友想食就試下 佢呢個豬肉丸打到好彈牙爽口 仲有好重黑松露味 好好食清酒蝦丸 蝦味濃郁 質感非常好 比其他打邊爐店的蝦丸更優秀不過唔太食到酒味 可能打邊爐揮發左豬肚 $58內臟但冇怪味 豬肚又爽又唔會硬推介牛栢葉 $48呢度的牛栢葉好特別 佢係會切到好薄 唔似酒樓個D好厚薄薄地慢慢食 係幾唔錯 而且有有牛栢葉味萵筍片 $58萵筍片又係同打邊爐好夾的蔬菜 灼幾分鐘 等佢爽爽地咁食好新鮮嫩口唐生菜 $58正常的唐生菜 值得一提佢個菜盒放得好靚 令人眼前一亮安格斯牛肉 (小份)$198打邊爐點必點安格斯 牛肉味濃 有口感 食多幾塊又唔會好滯 愈食愈想食牛的脂肪分佈好靚埋
搵左淥烚年代 私房打邊爐 款式都好多 就入左去

安格斯牛肉 (小份)$198

打邊爐點必點安格斯
牛肉味濃 有口感 食多幾塊又唔會好滯 愈食愈想食
牛的脂肪分佈好靚

埋單每人幾百蚊 有一個舒服的環境同朋友相聚 又好食 下次會再去