2020-11-10 4479 浏览
罗东肉焿番森仔久闻罗东肉焿番既台湾美食好出名今次我去到屯门既分店,好好试下佢。佢虽然位置不近地铁站,但是从地铁🚇或巴士站行过去也不用10分钟。由于佢系地舖,所以都非常昜揾!餐厅🍴环境都几好光线够光猛,座位够舒服当中有足够嘅空间,让人坐得舒服同食得舒服😌真系令人好舒适👍🏼👍🏼食物质素亦都好好,够地道!令森仔我真系好怀念台湾既美食👍🏼👍🏼👍🏼🤩🤩🤩🤩所以我叫左好多野台湾野食🥰🥰🥰包括:综合丸餐配大卤肉饭,烫青菜,夜市盐酥拼盘,肉松污泥吐司🍞,芋见污泥吐司🍞和冬瓜茶😋😋😋综合丸餐配大卤肉饭,烫青菜🥬e个套餐真系超级抵食!当中有个大卤肉饭,份量十足,足足有2-3碗饭。而佢个卤肉好地道,又够晒入味,当中又有半肥瘦既猪肉,美味😚😚而个烫青菜🥬再配上卤水肉燥,食左菜菜更加好味!仲有个综合丸汤,入面有3种丸:牛丸,贡丸和花支丸。正正。而个汤有少少胡椒味,热辣辣,能够清一清卤肉饭既油腻😘😘而套餐包左青瓜茶,涷凉又带少少甜甜的,够叹丫👍🏼夜市盐酥拼盘当中拼盘系新鲜炸起,热辣辣,美味非常。同时包括了好几种食物,如:炸豆,炸花支丸,炸鱼胶件和青瓜😋😋😋😋特别系炸花支丸,食落好好咬口,又有粒粒花支,正正子。再配
罗东肉焿番
森仔久闻罗东肉焿番既台湾美食好出名
今次我去到屯门既分店,好好试下佢。
由于佢系地舖,所以都非常昜揾!

餐厅🍴环境都几好
光线够光猛,座位够舒服
当中有足够嘅空间,让人坐得舒服同食得舒服😌
真系令人好舒适👍🏼👍🏼

食物质素亦都好好,够地道!
令森仔我真系好怀念台湾既美食👍🏼👍🏼👍🏼🤩🤩🤩🤩
所以我叫左好多野台湾野食🥰🥰🥰

综合丸餐配大卤肉饭,烫青菜🥬
e个套餐真系超级抵食!
当中有个大卤肉饭,份量十足,足足有2-3碗饭。
而个烫青菜🥬再配上卤水肉燥,食左菜菜更加好味!
而套餐包左青瓜茶,涷凉又带少少甜甜的,够叹丫👍🏼

夜市盐酥拼盘
当中拼盘系新鲜炸起,热辣辣,美味非常。
特别系炸花支丸,食落好好咬口,又有粒粒花支,正正子。
再配上酸辣酱,惹味非常,十分搭酸炸物😚😚

肉松芋泥吐司🍞芋见紫薯吐司🍞
两个吐司🍞都真系超级好食丫🤩🤩
烘得热辣辣,外面脆卜卜。
而芋泥香甜适中,芋头味香浓👍🏼👍🏼👍🏼
另外配上肉松或紫薯,各有特色和千秋😘😘
总之都系非常既相夹🤩份量和馅料都多到不行,厚厚的👍🏼👍🏼👍🏼口感,味道都一流,满味👍🏼
而森仔最钟意❤️既系肉松芋泥,2种不同饀料夹埋一齐,更加好味❤️❤️❤️

最重要价钱好扺食👍🏼👍🏼
真系扺森仔特登黎甘远揾食😁😁😁