2018-11-15 88 浏览
话说最近系日本食完川菜,返到香港想继续呢份香辣既快感,所以黎到市中心既呢间出名既川味鸡煲,试一试手工火锅既威力。每人十蚊酱料架,配料都算齐全,唐芹系唔错既酱油料,店员有介绍一半豉油加一半白醋既混法,但我都系沟左自己平时个豉油😂一黎当然要讲佢地个恶魔鸡煲,辣味十足但又有好多香料去堆砌个味道,令你除左辣仲有好多香同麻系入面。鸡肉入晒味,就算唔点酱料都好够味。另外要提佢鸡煲好足料,唔会叫一只但得3/4,两个人食食极都食唔晒。我地只系叫左小恶魔,听闻叫得愈辣愈平,但小辣都唔惹小,不过又真系辣得好过瘾。打边炉最重要牛肉,298size几公道,唔算好肥,系肉味浓既牛肉,肉质都好软滑。另一个推介系呢到既手工丸,今次呢个芝心墨鱼丸好弹牙又好大粒,感觉墨鱼充足。今次女朋友想食午餐肉,呢到既午餐肉都有炸过,表面香脆,打边炉食午餐肉真系一绝。其余叫左唔少吸汤汁既食材,有冻豆腐同响铃,仲有蔬菜篮同出前一丁,其中响铃系即炸,配合汤底系几好食既。我地仲叫左一个小食,黄金软壳蟹,其实呢个谂法几唔错,咸蛋黄同软壳蟹组合确实不错,如果炸完出黎冇咁湿同油就完美啦。总结今日楼面有少少人手紧凑,但店员都有礼貌,尽快完成客人要

酱料架

恶魔鸡煲(一只)
恶魔鸡煲

手切牛颈脊(大)

手工芝心墨鱼丸

炸午餐肉

蔬菜篮、冻豆腐、炸响铃、出前一丁

黄金软壳蟹

总结今日楼面有少少人手紧凑,但店员都有礼貌,尽快完成客人要求,鸡煲有店员主理,地点就脚同埋价钱合理,系新既鸡煲选择。
恶魔鸡煲(一只)
手切牛颈脊(大)
手工芝心墨鱼丸