2023-06-23 1101 浏览
🇮🇹🇮🇹🇮🇹地区小店有时的确更惊喜,餐厅感觉好地道,有黑醋槛榄油点面包,未必间间意大利餐厅会有提供,用心专注制作食物,值得推介👍🏻👍🏻👍🏻意大利辣肉肠薄饼+意大利香肠软芝士薄饼($188)想试两种口味,加左$20要双拼口味👍🏻👍🏻👍🏻薄饼热焫焫,唔算厚但个边好脆,辣肉肠份量好多铺满薄饼,软芝士超软,同茄酱超配合,味道好好,好有惊喜香蒜槛榄油海鲜意大利粉配意大利辣椒($158)海鲜份量好多,有原粒带子、虾,鱿鱼圈,每款都大约有四至五件,绝对唔系用杂锦海鲜粒,真心有诚意,食材用料足令到成碟意粉鲜味十足👍🏻👍🏻👍🏻意大利薯仔粉团($138)粉团配合了蕃茄肉酱汁,都算入味,粉团好有咬口,亦都很饱肚,如果食得太多应该会比较腻切片肉眼牛扒配黑醋火箭菜沙律($298)一般西式煎牛扒都好易冻左,今次反而有惊喜,一边食都keep到温度,有谂过佢个碟既石板有保温作用,牛扒唔韧好有肉味,肉质唔错亦都唔会过份调味👍🏻👍🏻👍🏻反而觉得旁边既火箭菜沙律既黑醋同酱汁太多,令到菜腍哂同偏油
🇮🇹🇮🇹🇮🇹

意大利辣肉肠薄饼+意大利香肠软芝士薄饼($188)
想试两种口味,加左$20要双拼口味👍🏻👍🏻👍🏻

香蒜槛榄油海鲜意大利粉配意大利辣椒($158)

意大利薯仔粉团($138)

切片肉眼牛扒配黑醋火箭菜沙律($298)