2014-01-27 9872 浏览
適逢生日有朋友邀請我到愉景灣食飯~咁大個女都好似無入過去食飯,所以都覺得非常開心~當晚朋友訂左八點台,我個event成七點半先完,於是九秒九跑去中環碼頭...勁辛苦無計,餐廳閂十點鐘半,如果唔趕過去連飯都無得食剩係可以食M記...終於都趕到船入去,餐廳好近碼頭,而且係海邊,位置非常舒服而且又好浪漫都係一如既往,有OUTDOOR都係坐OUTDOOR~開左支紅酒嗌左個pizza同risotto,pizza係普通hawaii pizza, 可以揀厚或者薄底,我就揀左薄底好味~最鐘意pizza入面有埋千島醬架啦另外雜菌risotto好濃滑, 飯軟硬度適中~好味食完飯就梗係要有甜品, 我想食香蕉船,不過個FD就話唔好喎叫叫下又走左去washroom, 點知返黎之後突然多左個心太較仲係碟邊寫左個happy birthday,原來佢一早訂左俾個surpise我唔怪得死都叫我唔好叫香蕉船啦~個心太軟唔會太甜,加埋個雪糕O岩O岩好~唔錯嘅餐廳又夠浪漫,唔算好貴~雖然遠左D不過偶而黎下都係一個唔錯嘅選擇!

好味~最鐘意pizza入面有埋千島醬架啦
另外雜菌risotto好濃滑, 飯軟硬度適中~好味
食完飯就梗係要有甜品, 我想食香蕉船,不過個FD就話唔好喎

唔怪得死都叫我唔好叫香蕉船啦~
個心太軟唔會太甜,加埋個雪糕O岩O岩好~

唔錯嘅餐廳又夠浪漫,唔算好貴~
雖然遠左D不過偶而黎下都係一個唔錯嘅選擇!
2013-11-11
庆祝纪念