GREEN

2017-12-23 780 浏览
十二月近普天同庆的日子,约左姊妹,四人一齐食过下午茶,特别拣呢间试吓。我地要左个两个二人下午茶set先来英式松饼,伴榛子酱,和忌廉酱。松饼质地松软,有淡淡的牛油香主角出场,三层afternoon tea set x2见到都心动,我地由咸点开始,我第一时间拣左鹅肝伴cheeze,我最爱,香浓的鹅肝伴轻盈咸芝士,一点都唔腻以下是部分咸点近照,因姊妹聚顾住讲野,影唔切每件美点相,我拣最中意的影,介绍俾大家。以下另外两咸点,我喜欢食既1) 黑松露伴大虾虾肉爽甜,加上其鲜味伴上松露清香2) 无花果,伴巴马ham, 无花果清甜,中和火腿的咸味,入口消新甜点,我最喜欢以下加上圣诞配饰既cakes. 左面外包上raspberry jelly, 甜甜哋,酸酸哋,refresh吓刚才食既咸点既饱腻。右面日人strawberry cream + chocolate 士多啤利的清香,及朱古力甜味,食到很开心仲有以下呢啲cute圣诞cakes, 建议由右面白朱古力开始食,味道较淡食起,中间是strawberry味mosse,不是很甜最左面的圣诞鹿cake,浓浓咖啡的味,应是最后食,食完cake后,再饮啖英式茶

英式松饼

主角出场,三层afternoon tea set x2

Christmas Afternoon Tea for two

我最爱,香浓的鹅肝伴轻盈咸芝士,一点都唔腻

以下是部分咸点近照,因姊妹聚顾住讲野,影唔切每件美点相
虾肉爽甜,加上其鲜味伴上松露清香

士多啤利的清香,及朱古力甜味,食到很开心

最左面的圣诞鹿cake,浓浓咖啡的味,应是最后食,食完cake后,再饮啖英式茶,perfect.