2020-09-27 50 浏览
清贫嘅我向来食开嘅汉堡包离唔开啲连锁店,觉得汉堡包离唔开两块包,中间夹住几片霉霉地嘅生菜加块又薄又干嘅扒同一pat 酱。住奥运站附近嘅朋友话有间良心汉堡包店会令孤陋寡闻嘅我大开眼界,于是我决定试下贵啲嘅汉堡包,睇下有冇分别!鹅肝和牛汉堡($133)我念念不忘之前喺匈牙利食过鹅肝,所以我见到有得食鹅肝就即刻要试。除左鹅肝仲有旧成1cm嘅和牛汉堡扒,真系好正好邪恶啊!首先旧和牛扒几juicy ,一切开就见到好多汁,咬落都唔会好干,几好食。肉上加咗块溶咗嘅芝士,令到成个包更加邪恶。不过最正嘅都系旧鹅肝,虽然只系百三蚊,但系唔会好细旧,同唔系鹅肝酱呀!一食,外面简单咁煎香,入面仍系腍身,一口好香嘅油,同汉堡扒好夹呀!个包唔会俾旧扒或者啲菜、汁整到湿晒咁,仍然系干身,同表面脆脆地,唔错😋 而入面嘅生菜都好脆身同爽口,非常之新鲜!同我印象中嘅汉堡包唔同,佢加咗啲陈醋,同啲菜同蕃茄好夹!好啦,我终于见识到平嘅同贵嘅汉堡包有乜分别,汉堡包唔会净系得个快同漏字,做得好食嘅汉堡包可以好有创意同好满足,绝对唔系想像中咁简单!同我好欣赏burgerman 有提供手套,喺疫情其间用手攞住咁食都好放心。我觉得几值

鹅肝和牛汉堡($133)

鹅肝和牛汉堡

好啦,我终于见识到平嘅同贵嘅汉堡包有乜分别,汉堡包唔会净系得个快同漏字,做得好食嘅汉堡包可以好有创意同好满足,绝对唔系想像中咁简单!同我好欣赏burgerman 有提供手套,喺疫情其间用手攞住咁食都好放心。我觉得几值得试,真系令人大开眼界呀!

等候时间
5 分钟 (堂食)