2022-07-23
超級中意食Donburi嘅我,經朋友推薦下就試咗呢間夢の丼,唔想過海就揀咗土瓜灣分店。早咗去到搵咗好耐都冇咪錶位🚙,就泊咗喺附近嘅海悅豪庭停車場喇,行返去餐廳都唔洗2分鐘。餐廳門口好靚,用上水泥x木裝修,靚過好多日本餐廳。入門口左手邊有一列壽司吧枱,可以望住師傅整🍣。一坐低就有沙律同面鼓湯夢之丼🔸🔸🔸🔸一定要叫嘅招牌夢之丼,有我最中意食嘅右口魚邊同帆立貝花錦魚生丼🔸🔸🔸🔸🔸超多材料嘅雜錦丼係我favourite👍呢碗比起出面嘅仲多更特別,有蟹膏豆腐、右口魚邊、松葉蟹,仲有隻甜蛋,大推🫶左口魚邊壽司🔸🔸🔸🔸🔸左口魚同右口魚真係我最愛嘅食物,呢到嘅左口魚油脂同滑嘅程度同右口魚冇分別,加埋醬汁超美味。深海池魚剌身🔸🔸🔸🔸🔸赤血引🔸🔸🔸🔸🔸磯燒帆立貝🔸🔸🔸🔸🔸柔煮鮑魚🔸🔸🔸估唔到上枱係咁靚😮仲有個鳥巢咁😂剌身係時令,本來唔識咩係赤血引,今次第一次食,非常甘甜,冇乜油脂,厚切好肥美又唔會漏。所有刺身都好新鮮。而磯燒帆立貝鮮甜,加上燒過更加令肉質顯得好滑,好食。至於鮑魚就冇乜特別,下次可能會食蠔或者蟹膏豆腐。呢餐期待咗好耐🫢好滿意
餐廳門口好靚,用上水泥x木裝修,靚過好多日本餐廳。
入門口左手邊有一列壽司吧枱,可以望住師傅整🍣。
一坐低就有沙律同面鼓湯
夢之丼🔸🔸🔸🔸
一定要叫嘅招牌夢之丼,有我最中意食嘅右口魚邊同帆立貝
花錦魚生丼🔸🔸🔸🔸🔸
左口魚邊壽司🔸🔸🔸🔸🔸
深海池魚剌身🔸🔸🔸🔸🔸
赤血引🔸🔸🔸🔸🔸
磯燒帆立貝🔸🔸🔸🔸🔸
柔煮鮑魚🔸🔸🔸
估唔到上枱係咁靚😮仲有個鳥巢咁😂
而磯燒帆立貝鮮甜,加上燒過更加令肉質顯得好滑,好食。
至於鮑魚就冇乜特別,下次可能會食蠔或者蟹膏豆腐。
呢餐期待咗好耐🫢好滿意