2014-11-07 1019 浏览
因为团购 $238 买了2人餐 后加一$20门面是日本风, 见到有D日本帆船模型前菜我地就各一, 一个系鸭胸沙律, 一个系PARMA HAM沙律我觉得呢个好味, 因为我好讨厌D鸭胸肥同埋有筋, 佢D鸭胸比较嫩D 而且没筋PARMA HAM一定系同蜜瓜一起食之后系汤, 当日系蟹汤同芋头汤我觉得蟹汤好似中汤, 够味, 有蟹味, 但有D稀, 如果有D肉/渣 就好芋头汤好奇怪, 因为有块薄荷, 可能系我饮唔惯主菜就系咸猪手,  厨师炸/焗得只咸猪手都几均匀, 起码一D㶶都无其实我第一次食咸猪手, 所以我觉得咸, 之后发现原来D酸菜系同咸猪手一齐食, 因为D酸菜又甜又酸, 可以中和下咸猪手D咸, 咁就好味啦   不过我觉得咸猪手比较大, 酸菜要多D, 如果唔系真系唔够P.S好彩厨师有行出黎帮我地拆左D肉, 因为咁大旧, 我地唔系太识切呢个好正, 直径应该有15CM 好味, 不过我会想再挺身D男朋友话唔知点解要茶壶员工都几NICE 环境几好, 可能新开, 唔算多人, 唔会太嘈
因为团购 $238 买了2人餐 后加一$20
门面是日本风, 见到有D日本帆船模型
鸭胸沙律

PARMA HAM一定系同蜜瓜一起食
蟹汤
之后系汤, 当日系蟹汤同芋头汤
芋头汤好奇怪, 因为有块薄荷, 可能系我饮唔惯
咸猪手餐

其实我第一次食咸猪手, 所以我觉得咸,
  不过我觉得咸猪手比较大, 酸菜要多D, 如果唔系真系唔够

焦糖炖蛋
呢个好正,