2018-12-25 5191 浏览
冬至大过年,今年订咗名人坊庆祝,七大两小,book左房,但其实佢地地方唔大,所谓的房亦只是开放式,除非你人多!今次叫咗好多唔同嘅菜式试试!咸蛋炸鱼皮,超松脆,咸蛋刚好不太邪恶,忍不住吃完一round又叫多一round!金蚝~内超软嫩,似流心咁,好好味!松茸螺头汤,好正,一滴油都冇,又清又正,d汤渣肉都好淋!平时绝不吃汤渣的我都忍不住吃了几旧!蛋白蒸大蟹钳!请预订!超鲜甜!啖啖肉!新鲜!上汤龙虾,好美味,多膏!啖啖肉!八宝鸭,好好味!自己以前对八宝鸭冇乜特别好感,因为觉得腻同济,但呢个有惊喜!里面有栗子同咸蛋黄,甜甜地,好味炸子鸡,皮脆内嫩,多汁!豉汁蒸鳝,餐牌冇的,专登叫人特别整比我地,好味弹牙!洋葱焗蟹盖,好多蟹肉!鲍鱼丝炒米粉超级正!不要看佢好似好平凡,但系超级推介!米粉弹牙爽口,干身!不油腻!吃完之后牒上没有半滴多余的油!可见做得十分出色!白汁焗意粉,好香!即叫即焗!厨房特意为我们准备的陈皮豆沙加汤丸来庆祝冬至!陈皮豆沙十分香,陈皮味十足,虽然已经好饱,但都忍不住吃晒!汤圆是街外货,所以一般。
今次叫咗好多唔同嘅菜式试试!

金蚝~内超软嫩,似流心咁,好好味!

蛋白蒸大蟹钳!请预订!超鲜甜!啖啖肉!新鲜!

上汤龙虾,好美味,多膏!啖啖肉!

炸子鸡,皮脆内嫩,多汁!
豉汁蒸鳝,餐牌冇的,专登叫人特别整比我地,好味弹牙!

洋葱焗蟹盖,好多蟹肉!

鲍鱼丝炒米粉
白汁焗意粉,好香!即叫即焗!