2020-06-20 1964 浏览
朋友早两个星期订咗位,好彩朋友准时去到饮住先,因为我星期五晚迟咗少少放工…(宜家餐厅经营唔容易,你迟到无到,人哋又要帮你留台无咗两个位做生意)一整日唔停手疯狂做野到放工已经脑瘫痪,加上咁热嘅天气行埋上去餐厅,成个人已经无办法正常运作…一入去日本师父同员工已经同你亲切打招呼(但我太攰反应唔切,完全唔记得自己俾咗个咩反应)。坐低见到台面有碟好似腌菜 platter,即刻夹两件入口,酸酸地个人即刻醒咗 refresh 咗。跟住点咗个水云线,酸酸甜甜,个人开始愈来愈清醒!再饮啖冻sake, 个人回魂啦!之后黎咗个刺身,系我喜爱的厚切,口感一流!新鲜!(辛苦志在食!)之后同经理讲想食炸鸡,经理就推荐咗个南蛮炸鸡,肉质juicy! 炸鸡上面有啲几好味嘅酱(唔知系乜,净系觉得好味)食完肉系时候要食啲菜,经理再推荐 wasabi 秋葵淮山,味觉刺激,有新鲜感又好味!跟住眼见隔离台叫咗免治鸡肉串(我又要食!)个日本蛋黄靓到呢!免治鸡肉串有肉汁, 配上浓蛋香的蛋黄汁,yumyum!为咗减肥,只系叫咗一个牛油烧饭团,经理好醒咁叫师父帮我哋切开个饭团一半俾两个人食。牛油少少溶加少少焦面脆皮饭团…OMG一食就

为咗减肥,只系叫咗一个牛油烧饭团,经理好醒咁叫师父帮我哋切开个饭团一半俾两个人食。牛油少少溶加少少焦面脆皮饭团…OMG一食就~ 一人叫多一个(减肥?咩黎呀?)

餐厅虽小,枱数更少,但全场满座,看见附近的餐厅倒闭的很多,这样情况仍能生存的餐厅系有啲原因。
2020-06-19
用餐时段