2019-06-03
網上看到這餐廳推出了全蟹宴特意來挑戰一下潮州凍蟹一開始先來兩隻潮州凍蟹,感覺好新鮮,賣相很吸引,凍蟹配這裡特調的辣醬,很有潮州菜的風味點左最愛嘅係咖喱炒蟹咖喱蟹嘅蟹肉鮮甜肥美,裡面也挺多蟹膏的,另外咖喱汁也是這裡精華所在,用咖喱汁撈埋個糯米飯一齊食,個飯就更加惹味🤤咖喱蟹嘅辣汁,味道好特別,有少少薑係入面籠仔荷葉蒸蟹飯這個蒸蟹飯味道挺特別的,聞落香香的蒜蓉蒸蟹,光看己經口水流🤤下了很多蒜蓉去蒸呢個蟹飯,米飯嘅口感一粒粒分開,煙煙unun的非常有口感🥰蟹油炒菜也是第一次吃用蟹油炒的菜,聞下去也挺香的,鑊氣很重,吃著吃著不知不覺就吃完了🤭餐廳好貼心,有齊手套,濕紙巾,但個人還是覺得食蟹肉一定要用手食先夠滋味🤣🤣整體來說這個潮極上2人全蟹宴幾抵食,佢有兩隻蟹嘅蟹肉份量係是大蟹雖然菜單就寫的是兩人份量但是我感覺三個女生吃也夠吃的
網上看到這餐廳推出了全蟹宴特意來挑戰一下
點左最愛嘅係咖喱炒蟹
咖喱蟹嘅蟹肉鮮甜肥美,裡面也挺多蟹膏的,
咖喱炒蟹
咖喱炒蟹