2020-10-05 356 浏览
才去了几天又想再去吃了 几天前黑雨夜同友人去吃做节饭 一入去已经热情招待 so nice👍今晚叫左花胶扒羊肚菌餐,样样𩠌都系我钟意食💜手撕鸡鸡肉不鞋而且入味 夹埋青瓜丝食清爽开胃而且无雪得太冻 食落舒服大蚬什菌豆腐汤个汤鲜味甘甜 而且无味精 正!姜冲炆龙趸腩食落啖啖香浓鱼肉 ,而且姜葱加埋酱油挂喺个鱼皮面上面实在太滋味肉蟹我哋都系拣咗最钟意嘅口味,姜冲炒!呢只大肉蟹真系近呢几年黎系我出街食过最好食嘅炒肉蟹!一来好新鲜,而且劲浓厚蟹肉味,酱汁挂起蟹壳上面唔会太浠会唔会太杰,真系令人回味无穷好幸福蒜蓉粉丝蒸蛏子皇2只呢个都系惊喜之作! 本身focus系蟹到 我真系估唔到!蛏子火喉啱啱好 入口好弹牙 而且无渣好鲜甜 加上豉油不会过咸 连埋蒜蓉同吃真系太幸福士多啤梨骨士多啤梨味酱汁酸酸甜甜好开胃呀,肉排肉质松软多汁,士多啤梨汁吞下后香甜味仍有留系口腔内,好惊喜!花胶扒羊肚菌花胶入口软滑,炆得够林 不腥 。汁也不会太杰羊肚菌劲香菇味 亦都无沙好干净,好吃蟹油银芽炒面食到呢到其实都饱饱喇 不过食左啲面一啖 忍唔住一口接一口吃下去 实在太香喇炒得 而且入口不会太油 要留肚食啊最后仲有送甜品系芒果布
才去了几天又想再去吃了

今晚叫左花胶扒羊肚菌餐,样样𩠌都系我钟意食💜

手撕鸡

鸡肉不鞋而且入味 夹埋青瓜丝食清爽开胃
而且无雪得太冻 食落舒服

大蚬什菌豆腐汤

个汤鲜味甘甜 而且无味精 正!

姜冲炆龙趸腩

肉蟹

我哋都系拣咗最钟意嘅口味,姜冲炒!

好幸福

蒜蓉粉丝蒸蛏子皇2只

士多啤梨骨

花胶扒羊肚菌

花胶入口软滑,炆得够林 不腥 。
汁也不会太杰
羊肚菌劲香菇味 亦都无沙好干净,好吃

蟹油银芽炒面

最后仲有送甜品系芒果布丁

估唔到送既都有惊喜 ,芒果布甸香甜不太漏,食落亦不硬,呢个质地真系旧酒楼先食到既儿时回忆啊!
  • 蒜蓉粉丝蒸蛏子
  • 姜葱炒大肉蟹