2019-02-03 143 浏览
记得渝味晓宇重庆老火锅啱啱系铜锣湾开已经食过,所以一定有保证。因为新发现原来尖沙咀都有间分店,住九龙既我,放假唔使山长水又远咁出铜锣湾坐低后员工会主动问你要唔要辣椒等等酱油配料,亦会奉上雪耳糖水俾我地个胃打定底上次已经试左个9宫格麻辣锅,今次决定试新野,嗌左个大骨滋补锅拼重庆辣汤重庆辣汤应该同9宫格既一样辣既香气迫人,令人不禁口水流,另外惊喜既大骨汤底,初初以为只系普通猪骨汤,但一尝之下我错了,汤头甜骨味浓,同重庆辣汤有得挥必食稻田毛肚-真心冇得输,食过好多间唔同既火铜店,呢间系我食过既最大件最爽口最正宗既极品鹅肠-每条都好大条,够爽口,绝对唔会渌完得返牙签size鲜黄喉-开始识食黄喉亦因为渝味晓宇佢令我每次打边炉都会必食,黄喉爽脆够鲜味配大骨汤底劲夹美国安格斯肥牛-打边炉又点会少得肥牛,呢度既肥牛就如相一样,雪花均匀鲜味十足,加埋个辣汤一流重点,抵食加大碟晓宇嫩牛肉-本人麻麻地食嫩牛肉,但呢间既嫩牛肉肉味好重,仲要真系好嫩滑令我改观重庆炸酥肉-男朋友上次食完1次返唔到转头,所以今次嗌左一份俾佢呢个小食真系好有趣,酥脆得黎有少少辣,可以直接食,又可以浸1秒汤又再食,我同男朋友一致认为配

上次已经试左个9宫格麻辣锅,今次决定试新野,
嗌左个大骨滋补锅拼重庆辣汤

重庆辣汤应该同9宫格既一样

稻田毛肚

鲜鹅肠

鲜黄喉-开始识食黄喉亦因为渝味晓宇

佢令我每次打边炉都会必食,黄喉爽脆够鲜味

配大骨汤底劲夹

黄喉

重点,抵食加大碟

美国安格斯肥牛

令我改观

重庆嫩牛肉

呢个小食真系好有趣,酥脆得黎有少少辣,可以直接食,又可以浸1秒汤又再食,我同男朋友一致认为配辣汤最过瘾

重庆炸酥肉

最后梗系唔少得嗌返杯洛神花茶舒缓返啦