2020-07-17 77 浏览
好耐无出街食饭了,特别挂住打边炉。所以朋友邀请我打边炉时,我二话不说,立即说好。今次到湾仔这间重庆火锅,十分满意!首先餐厅先给我们雪耳红枣糖水,滋润一下。一边吃糖水,一边用电话APPS点餐。 我们选择了双拼麻辣汤底配猪骨汤底,希望可以尝试不同口味。麻辣汤底越食越辣,非常香,好正!而猪骨汤底好清甜,而且有好多汤料,好好味。打边炉最重要就当然系啲配料啦!这里啲配料好多都可以点半份,等我们可以试多啲配料。麻辣火锅最正就系点多啲吸味的配料,鸭血、海带头、豆芽,冬瓜全部都好好食!第一次试晓宇苕粉,有少少类似薯粉,吸收了汤底的精华,必点!鲜活海蛏好新鲜,又非常鲜甜!嫩牛肉好滑好正呀最后当然是甜品时间,红糖慈粑超级好食,外脆内软,再在外面淋上糖浆。

打边炉最重要就当然系啲配料啦!
这里啲配料好多都可以点半份,等我们可以试多啲配料。

鲜活海蛏好新鲜,又非常鲜甜!

嫩牛肉好滑好正呀