2013-08-15 133 浏览
今日放工後回青衣城,打算吃個下午茶烏冬,因為見到赤丸有做下午茶$29一個烏冬,所以就唸住吃個平價美味烏冬~點知烏冬一來到,發現唔對路,點解烏冬樣子怪怪的?感覺好似酒樓火鍋烏冬咁款,心唸住可能係我錯覺,食落可能冇事,點知食落就知並不是錯覺,口感絕對係酒樓火鍋烏冬!我當下根本食唔落,待應見我反應怪怪的,於是就問我有咩需要幫忙,我就話烏冬食落去一D都唔彈牙,佢之後拎走o左個烏冬,問清楚之下就回覆我應該係今批烏冬有問題,問我要唔要轉其他,我就轉o左食個饅魚飯饅魚飯黎個時,其實我已經唔係太有心情食,加上饅魚飯唔特別好食,首先個饅魚又薄又少,饅魚飯加入蛋絲並不配撘,汁都過醎,感覺隨了烏冬外飯都不太好吃,若不是今次烏冬出問題絕對不會叫飯!未必唔會再有下次,不過真係唔太希望下一次再幫襯再食到噹噹貨色烏冬,係赤丸出現實在不能接受!

2013-08-15
$59.4 (下午茶)