2021-08-19 772 浏览
老板娘呢个名喺米线group曝光率极高,终于有机会拜访下,时为星期二晚上未够7点,等15分钟有得入座被安排到一间细房,有冷气,啲枱凳地板几光鲜又无表面污渍,唔系传闻中咁污糟,咁当然喺正旧街市唔好期望有几干净啦,食住嘢地下有只小强喺脚边行嚟行去,我哋嘅底线系佢唔飞唔爬上嚟都接受到,所以专心食面唔四围望其实相安无事嘅店员态度唔系传说中咁差,安排得好有系统,问多句会耐心解释,攞住筷子桶绕房一周叫大家攞筷子..以街坊小舖来讲都算系咁食物方面喺入座前已经落好单,当晚无酸菜牛肉同猪软骨,风闻炸物出色,我哋都嗌好多炸嘢嗌咗炸鸡球、炸鲮鱼球、虾胶豆卜+腩肉,强烈推荐炸鸡球肉质鲜嫩多汁;炸鲮鱼球都食得出有细碎鱼骨唔系净得粉,不过略嫌唔够弹牙(可能咁先好?!);虾胶豆卜,虾胶做得几好,但豆卜酥脆到已经无咗豆卜嘅原形,好似一堆包裹住虾胶嘅炸粉,男友爱食炸嘢就好欣赏,我就麻麻;最后都强烈推荐猪腩肉,好似南乳炆肉咁煮𠮶阵迫晒猪腩肉啲油脂出嚟,食落一啲肥腻感都无,取而代味系入味且松软嘅口感米线偏淋但够滑溜,汤底部分我哋一碗嗌咗麻辣小辣,另一碗要麻酸辣BB辣,唔知点解,食𠮶阵觉得麻酸辣BB辣𠮶碗更辣更麻,睇嚟辣度唔

嗌咗炸鸡球、炸鲮鱼球、虾胶豆卜+腩肉,

米线偏淋但够滑溜,汤底部分我哋一碗嗌咗麻辣小辣,另一碗要麻酸辣BB辣,唔知点解,食𠮶阵觉得麻酸辣BB辣𠮶碗更辣更麻,睇嚟辣度唔影响麻度,而且越食越麻食到最后仲有啲苦苦地,就算我平时食开酸辣都觉得酸得嚟麻麻地
反而麻辣𠮶碗冇咁麻,更加饮得出汤头嘅鲜甜味,只饮咗几啖可乐,一直隔咗几个钟返到屋企都未口干,唔算味精

埋单$57一碗两𩠌,$6一罐可乐,价钱喺米线界嚟讲算贵,𩠌嘅味道亦唔系款款都咁超班,算系不过不失,唔会专登去,但经过附近想食米线会再嚟