2020-07-07 2032 浏览
※本文以用餐当日的环境、服务和食物质素为准,口味亦因人而异,文章只作参考之用。-最近多左唔少素食餐厅,2DP系其中一间比较钟意既,因为佢地素食款式选择多,时不时会推出新菜式,卖相仲要系靓同吸引,所以餐厅成日都坐满。咸食选择多,连甜品款式都唔少,好多款都想食😬茄香猴头菇蒟蒻面 $106茄香蒟蒻面食落茄味浓郁,面质顺滑带点烟韧口感(而家比较低卡路里),食落酸酸甜甜的,唔会唔够味很开胃;当中仲加入左杂菌、菠菜,仲有咬落爽口既猴头菇,不错吃。原只菠萝炒椰菜花饭 $188用左原个菠萝上台,当中所用既食材全面系素食。面头铺上满满的鸡蛋丝和带点甜味的素肉松;底下系以椰菜花粒替代炒白饭,仲加入左菠萝肉、提子果、腰果同素肉碎等。.食落口感丰富,椰菜花饭都炒得粒粒分明够干身,咀嚼中仲食到酸甜开胃既菠萝肉同提子,腰果同素肉碎更增加左惹味度,相当唔错,有别于一般素食菜式令人乏味既感觉。西瓜·牛乳刨冰 $108(奶制品敏感人士可转豆乳)卖相可爱既西瓜刨冰,将西瓜肉挖成一粒粒西瓜球,底下系牛奶味刨冰。一粒粒西瓜肉食落爽口清甜,食落好似加左蜜糖咁,所以有阵阵蜜糖既清香,好消暑解渴,推荐!

茄香猴头菇蒟蒻面 $106

原只菠萝炒椰菜花饭 $188

西瓜·牛乳刨冰 $108
(奶制品敏感人士可转豆乳)
  • 原只菠萝炒椰菜花饭
  • 西瓜牛乳刨冰